Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν στη Βέροια

Το σπίτι, την αποθήκη και το αυτοκίνητό του είχε μετατρέψει σε χώρους αποθήκευσης για τη μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας ένας 48χρονος Έλληνας λαθρέμπορος που εντοπίστηκε…

από αστυνομικούς της Ασφαλείας στη Βέροια.
Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης και ανακάλυψαν επιμελώς κρυμμένα δεκάδες πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας. 
Ο 48χρονος συνελήφθη και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του σε χωριό της Ημαθίας όπου, στα δωμάτια και την αποθήκη, κατασχέθηκαν συνολικά 2.373 λαθραία πακέτα τσιγάρων τα οποία εστάλησαν στο Τελωνείο της περιοχής για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας κατηγορούμενος για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. 
***  Τρεις κούτες με 600 λαθραία τσιγάρα είχε μαζί του ένας 30χρονος από το Μπανγκλαντές που υποβλήθηκε σε έρευνα από αστυνομικούς του τμήματος Κάτω Αχαΐας στην περιοχή Σαγαίικα και αποκάλυψε ότι τα είχε προμηθευτεί από έναν συνομήλικο ομοεθνή του, ο οποίος εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα στο Λάππα Αχαΐας και συνελήφθη. 
Στην κατοχή του οι αστυνομικοί κατέσχεσαν άλλες 128 λαθραίες κούτες με 26.600 τσιγάρα  και 1.125 ευρώ. Οι δυο αλλοδαποί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.