Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα με αφορμή συσσίτιο της Χρυσής Αυγής

Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει αποφασίσει να μην επιτραπεί η είσοδος των μελών της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Συντάγματος και - με τηλεφωνική του επικοινωνία με το...
Νίκο Δένδια - ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας για την εκκένωση της πλατείας καθώς δεν έχει ζητηθεί άδεια για την διανομή τροφίμων.

Κλειστές είναι οι λεωφόροι Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας λόγω συγκέντρωσης στο Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει ανακοινώσει ότι θα μοιράσει στο Σύνταγμα «Τρόφιμα της Λαμπρής σε Ελληνες πολίτες».

Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει αποφασίσει να μην επιτραπεί η είσοδος των μελών της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Συντάγματος και - με τηλεφωνική του επικοινωνία με το Νίκο Δένδια - ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας για την εκκένωση της πλατείας καθώς δεν έχει ζητηθεί άδεια για την διανομή τροφίμων.

Σε ανακοίνωσή του, χθες, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι «τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης».

Ο δήμαρχος Αθηναίων προειδοποίησε ακόμα ότι η συνάθροιση είναι «αυθαίρετη» και «παράνομη» και θα κάνει ότι επιβάλλεται προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί.