Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες ενόψει Πάσχα


 

Στο πόδι η τροχαία με αυξημένα μέτρα και στη Στερεά, για τις επόμενες ημέρες...

Σας είχαν πάρει τις πινακίδες, το δίπλωμα ή την άδεια κυκλοφορίας; Από σήμερα μπορείτε να τα πάρετε πίσω ώστε, αν είστε από τους τυχερούς, που θα φύγουν από τις πόλεις για τις ημέρες του Πάσχα.
 
Επιστρέφονται οι πινακίδες, τα διπλώματα και οι άδειες κυκλοφορίες αυτοκινήτων, μοτοσικλετών ή μοτοποδηλάτων που έχουν αφαιρεθεί ή ακόμη και κατατεθεί στην Τροχαία μέχρι χθες, 29 Απριλίου.

Επίσης, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, δε θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και χθες.

Από αυτή την απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

- Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
- Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
- Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
- Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
- Μη καταβολή τέλους διοδίων

Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Για να πάρει κάνεις τις πινακίδες του πίσω, θα πρέπει πρώτα να πληρώσει το προβλεπόμενο πρόστιμο φυσικά...

Έκτακτα μέτρα και στους δρόμους της Στερεάς
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, εντατικοποιεί σε όλη την Περιφέρειά μας τα μέτρα τροχαίας, αστυνόμευσης και ασφάλειας, εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Στόχος των μέτρων είναι η προληπτική και αποτρεπτική παρουσία και δράση της Αστυνομίας καθώς και η αποτελεσματική παρέμβαση της, όπου απαιτείται ή οπότε κρίνεται αναγκαίο.

Το σύνολο του διαθέσιμου αστυνομικού προσωπικού της Περιφέρειά μας, με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα, δραστηριοποιείται πλήρως για την υλοποίηση του σχεδιασμού, κυρίως σε περιοχές ή προορισμούς, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση οχημάτων και πολιτών.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής και το αστυνομικό προσωπικό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σας εύχονται για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία.